Mettestua - gjenreising

Nå har vi starta gjenreisinga av Mettestua. En tømrer og en lærling har hold på i sju arbeidsdager nå, og jammen går det fremover – eller oppover!

Nå kommer erstatningsvirket som vi hogde, barka og skar i vinter godt med! I og med at noe av tømmeret har blitt skada under lagringa på Folkemuseet, er det ikke slik at skaden på tømmeret er konsentrert til ett område på bygningen. Det er litt her og der. Og allerede er det en skjønn forening av det opprinnelige tømmeret, erstatningsvirke som har blitt laga på Folkemuseet på slutten av 1940-tallet (tror vi), og vårt erstatningsvirke fra dagens dato.

Det er husbonden og jeg som finner frem stokkene og legger de klare til tømreren og lærlingen hans. Å begynne å leite vilkårlig i dette her, virker nokså håpløst. Blant annet av den grunn er jobben de gjorde på Folkemuseet før vi fikk Mettestua tilbakeført, helt uvurderlig. Der prøvestabla de Mettestua, og merka alle stokkene. Faktisk er det nøyaktig ett år siden vi var på besøk der og bivånet arbeidet!

I løpet av vinteren har noe av tusj-merkinga på de små trebitene blitt borte – - – da er det bra å ha den gamle merkinga å støtte seg på!

Vist 137 ganger. Følges av 1 person.
Annonse